• Kristian Cornell

  Här kommer presentation av vår femte kandidat! 💙
  Vem är du?
  Jag heter Kristian Cornell, är 35 år och bor i Dalénum. Efter en kandidatexamen i samhällsplanering jobbar jag i dag som ombudsman för funktionshinderförbundet DHR. Dessutom är jag ordförande i vår stads tillgänglighetsråd.
  Varför började du engagera dig politiskt?
  Att engagera mig i KD är självklart för mig, eftersom jag får träffa väljare och sätta människan i centrum, genom en ideologi som just utgår ifrån människan.
  För mig är det också viktigt att bidra och engagera mig i stället för att vara den personen som klagar utan att göra någonting själv.
  Vem är din politiska förebild?
  Jag har ett par. En bra politiker är jordnära och kan sakligt resonera kring sin politik. Jag ogillar när politik handlar om aggressiva påhopp, som vissa (s)-ministrar verkar ha som nationalsport på twitter.
  Vad gör du helst på fritiden?
  Minst ett par gånger om dagen tänker jag på min hylla fylld av vinyl-skivor. Brittisk Heavy Metal, Post Punk, New Wave och irländsk folkmusik står nog högst.
  Jag älskar havet också, vilket är en av många anledningar till att jag hamnade på vår gröna ö.
  Dessutom har jag en svaghet för italiensk taktisk ”tråkfotboll”.
  Varför ska man rösta på dig/KD?
  Jag och KD ser dig som en person med ett unikt människovärde och inte som en grupp eller en identitetspolitisk produkt.
  För en trygg välfärd krävs ett starkt näringsliv och en välfungerande arbetsmarknad, eftersom pengarna genereras där.
  Jag arbetar aktivt för ett mer tillgänglighetsanpassatt Lidingö. Till exempel promenadstråk och badplatser. Funktionshinderperspektivet är enligt mig just ett perspektiv, mer än en sakfråga.