• Christer Åkerhielm

  Här kommer presentation av vår nästa kandidat! 💙
  Vem är du?
  Christer Åkerhielm (67) är mitt namn. Jag bor sedan trettio år i Högberga tillsammans med min fru Margaretha. Jag har två barn som vuxit upp och gått i skola på Lidingö. Efter studier på Chalmers och Handelshögskolan (Gbg) blev det jobb inom marknadsföring, kundlojalitet, ekonomi och produktion för ABB, Ericsson och som företagsledningskonsult inom en mängd stora svenska bolag.
  Varför började du engagera dig politiskt?
  Redan under gymnasietiden började mitt politiska engagemang främst för att jag ogillade vart (s)-Sverige då var på väg.
  Lidingö är visserligen bäst att bo på men det finns mycket som kan bli bättre. Vår dåliga södra huvudled triggade för ett antal år sedan att inte bara klaga utan aktivt påverka lokalpolitiken. Våra unga borde alla få de stöd de behöver och ha trygga uppväxtår. När vi blir äldre skall vi ha en omsorg som upplevs bättre t ex. mer sociala kontakter, större frihet att välja service. Sjukvård behöver effektiviseras – tänk nytt kring akutsjuk- och förlossningsvården!
  Vem är din politiska förebild?
  Nobelpristagaren Milton Friedmans idéer för ett liberalt politiskt system är i allmänhet inriktade på nytta och ekonomiska fördelar och marknadsorienterad ekonomisk politik har inte bara påverkat mig utan även många världsledare som t ex Margaret Thatcher, Deng Xiaoping och Kristdemokrater i Europa.
  Vad gör du helst på fritiden?
  Att undgås med familj och vänner står högst upp på listan, gärna på sjön eller i skidbacken. Håller igång gör jag gärna i vårt underbara Kottla naturreservat eller med tennis (om staden inte river alla hallar).
  Varför ska man rösta på dig/KD?
  Vill man rösta på ett parti som vill behålla Lidingö grönt, förbättra äldreomsorgen och sjukvården och som har lokalpolitiker som är ett team utan konflikter, då är KD det bästa alternativet!