• Nyhet! Intervjuer med våra kandidater

  Nyhet! Under våren och sommaren kommer vi att intervjua våra kandidater som står på listan till Lidingö stads kommunfullmäktige. Vi börjar i kronologisk ordning med Carl-Johan.

  Hej! Carl-Johan Schiller, hur känns det att stå på plats 1 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  -Det känns verkligen roligt! Jag är både stolt och tacksam över det förtroendet jag fått. Nu gäller det att kavla upp ärmarna och jobba hårt för Lidingö behöver ett starkare KD.

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  -Först och främst måste tryggheten på Lidingö återupprättas. Det är inte acceptabelt att man inte vågar gå hem från bussen ensam eller att inbrotten har ökat så mycket. Jag vill att kommunen ska anställa egna poliser och samordnar alla de privata väktare som faktiskt redan finns på ön bättre.

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?
  -När jag växte upp höll jag på mycket med sjöscouting. Det var väldigt kul och jag lärde mig mycket som jag har glädje av idag. Dessutom fick jag uppleva mycket av Lidingös vackra natur. Nu när jag själv nyligen blivit förälder blir det väldigt tydligt vilken viktig roll civilsamhället har för barns uppväxtvillkor.

  Berätta mer om dina fritidsintressen?

  -På fritiden tycker jag om att segla. Mitt smultronställe i skärgården är Lidingös egna skärgård, med ön Björkskär. Där vill KD faktiskt satsa på att stoppa ön från att slya igen. Vi kristdemokrater vill ta ut getter på sommarbete för att återskapa det gamla landskapet från när ön var ett skärgårdsjordbruk.

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  -Jag anser att Sverige behöver mer ordning och reda i kombination med mer trygghet. KD är det enda partiet som klarar av att sänka skatterna och förkasta statliga pekpinnar samtidigt som man vill värna de som behöver stöd och hjälp. Därför är jag Kristdemokrat!