• 2001 års Vitsippspris till Sven Lundh

    Alla hjärtans dag

    Kristdemokraterna i Värnamo har beslutat att 2001 års Vitsippspris skall delas ut till möbelförläggaren med mera Sven Lundh, Värnamo

    Motiveringen för beslutet är att: Sven Lundh är ett strålande exempel på en person som med visionär kraft, småländsk envishet och trogen en idé har fått många att arbeta mot samma mål – Vandalorum – ett centrum för konst och design som kommer att få stor betydelse för Värnamo kommuns framtida utveckling.

    I sitt tacktal lyfte Sven Lundh fram konsten som ett värde i sig. Konsten har en funktion – den måste beröra, annars blir den likgiltig.

    Vitsippspriset delades i år ut för femte gången i Värnamo kommun. Prisutdelningen ägde rum i samband med en kulturkväll på Smålands konstarkiv, en institution som pristagaren för övrigt har ägnat mycket tid och engagemang. Under kvällen gav Sven Lundh även en specialvisning av Clas Eklundhs konst samt delade med sig av de senaste nyheterna kring projekt Vandalorum.

    Vitsippspriset

    Vitsippspriset är ett pris som Kristdemokraterna Värnamo delar ut varje år, i samband med Alla hjärtans dag, för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i vårt samhälle. Priset ska i första hand ses som en uppmuntran och ett erkännande till någon enskild eller organisation som har uträttat något behjärtansvärt