• Brinner för mångkultur

  Sofia Elmgren, Rydaholm, och projektet Unga internationella vänner är årets mottagare av Vitsippspriset. Till höger sitter Monica Johnsson som nominerade Sofia som pristagare. (Foto: Håkan Johansson)

  Sofia Elmgren, Rydaholm, och projektet Unga internationella vänner är årets mottagare av Vitsippspriset från Kristdemokraterna Värnamo. I motiveringen står det bland annat att hon har arbetat outtröttligt och engagerat för att få en fungerande integration i Värnamo kommun.

  Lördagskväll. Nyss hemkommen från resa. Telefonen ringer…

  – Hej Sofia, vår årsmötestalare har fått magsjuka och kan inte komma. Kan inte du komma till oss på måndag och berätta om Unga internationella vänner och verksamheten med språkcaféer, aktivitetssamtal, Happy Fritid, Världens Resa och allt det andra ni håller på med?

  Med denna vita lögn lurade Monica Johnsson iväg Sofia Elmgren från Rydaholm till Värnamo och Kristdemokraternas årsmöte en helt vanlig måndagskväll. Sofia berättade. Kristdemokraterna häpnade över det stora engagemanget i projektet.

  Då tillkännager Camilla Rinaldo Miller (KD) årets mottagare av Kristdemokraternas årliga Vitsippspris – Sofia Elmgren, Rydaholm, med motiveringen:

  Sofia är en visionär som brinner för en mångkulturell skola. Hon har som projektledare för ”Unga internationella vänner” arbetat outtröttligt och engagerat för att få en fungerande integration i Värnamo kommun. Genom sin positiva personlighet har hon spridit hopp och framtidstro till många barn och ungdomar.