• Vår talesperson inom utrikespolitik och EU-frågor Joakim Widell

    Sörmlands kristdemokrater har talespersoner inom många viktiga politikområden, och nu här kommer vår talesperson i utrikespolitik och EU-frågor Joakim Widell.

    Han är Sörmlands ombudsman sedan 2021 och är också politisk sekreterare i Eskilstuna. Joakim kommer från Västerås, är 56 år och har en son på 21 år. Joakim har ett mycket stort historiskt intresse och läser mycket, är väl insatt i samhällsfrågor och omvärlden, vilket gör honom perfekt som talesperson i Utrikes och EU-frågor. Förutom det intresset ägnar han fritiden åt sina fritidsstugor i Dalarna och Härjedalen, samt jakt och biodling.

    Den 9 juni 2024 är det dags för EU-val. Jag har tackat JA till att kandidera och känner både stolthet och tacksamhet över att ha blivit nominerad!

    För mig ska EU vara en stark samlande och frihetlig kraft. Jag vill ha ett tydligare fokus på stora gemensamma frågor och mindre av klåfingrighet och detaljbestämmande över medlemsländerna. Vi behöver ta vara på vårt europiska arv, bygga på de principer som skapade EU efter en värld i krig. EU är till för att skapa fred och välstånd inom sina stater och för att underlätta för medborgarna, ett mänskligare Europa helt enkelt, tillbaka till rötterna. Jag kan min historia och jag står fast förankrad i KD:s och EPP:s ideologiska rötter. Jag delar helt Adenauers och Schumans idéer för det europeiska samhällsbygget, det behöver vi bygga vidare på. EU är ett samarbete mellan stater inte en ny stat. EU är till för sina invånare och det kommer jag arbeta på, för ett mänskligare EU.

    Vill du komma i kontakt med mig, maila mig gärna på: joakim.widell@kristdemokraterna.se