• Vår talesperson för ekonomi och skatter, Tomas Walter

  Tomas Walter, vår talesperson i Sörmland för ekonomi och skatter presenterar sig:
  2014 lade jag för första gången min röst på Kristdemokraterna i valurnan. Detta efter en socialdemokratisk uppväxt som övergick till att rösta på moderaterna i vuxen ålder. Tidigare hade jag inte sett Kristdemokraterna som ett alternativ men när jag läste in mig på partiets politik ändrade jag uppfattning. Ett starkt argument för mig var familjepolitiken som är otroligt viktig för att förebygga bland annat tryggheten genom att se till att barn växer upp i en trygg miljö. Ett annat argument var min känsla att Kristdemokraterna var ett modigt parti där man vågar gå emot strömmen. Exempel på detta är att partiet har öppnat upp för att samtala med samtliga andra riksdagspartier och att man nu under en längre tid drivit för en genomföra århundradets vårdreform. Vi försöker se problemen som de är, förstå vad som är orsaken till dem och utifrån detta ta fram en lösning på problemen.
  Om jag skulle välja den fråga som idag intresserar mig absolut mest inom politiken så är det skatteslöseriet. I Sverige lever vi under ett av de högsta skattetrycken i världen och trots detta ser vi brister inom många områden. Vi har under årens lopp sett mängder av galna politiska beslut som har kostat skattebetalarna enorma summor. Vi ser detta på alla nivåer, såväl på riksnivå som på kommunal nivå. Att stoppa slöseriet är ett viktigt motto inom Kristdemokraterna där vi prioriterar välfärden framöver prestigeprojekt som överdimensionerade sporthallar eller orimligt kostsamma, meningslösa konstprojekt.
  På en stark andraplats är det fortfarande otryggheten som är den fråga som intresserar mig mest. Vi ser tyvärr hur otryggheten i samhället ökar och just när jag skriver detta har det bara gått två dagar sedan en 20-årig man knivdödades i Strängnäs. Samma dag knvivskadades fyra 15-åringar i Eskilstuna i ett slagsmål mellan ett 40-tal ungdomar och en 20-årig man sköts i Västerås. Det är en skrämmande samhällsutveckling som vi ser och det kommer krävas många års borgerlig politik för att vända denna negativa utveckling.
  2017 bestämde jag mig för att bli medlem i partiet och kort tid därefter fick jag mina första politiska uppdrag lokalt i Strängnäs där jag är bosatt sedan 2016. Sedan dess jag har haft ett antal olika uppdrag och hunnit med att vara föräldraledig med två barn som nu är 3 är 6 år gamla. Den tid som jag inte lägger på mitt arbete som ekonomichef på Panasonic för Nordeuropa lägger jag på mina barn, mina politiska uppdrag samt tennis.
  Kontakta mig gärna på: walter_tomas@hotmail.com