• Vår talesperson för skola och utbildning, Göran Bernhardsson

  Vår presentation av talespersoner för KD Sörmland fortsätter med Göran Bernhardsson, Talesperson för skola och utbildning
  Familjen är samhällets grund. Familjer kan se olika ut, men en förälders ansvar är absolut, framåtsyftande, långsiktigt och uppoffrande.
  Samhället ska stödja föräldrarna och särskilt dem som inte kan ge sina barn det stöd barnen behöver. Här kommer skolan in!
  Jag heter Göran Bernhardsson, är äldre än vad jag känner mig! Snart 71 år.
  Har massor av livserfarenhet och att uppfostra unga. Vi har fem barn med väldigt olika personligheter och förmågor. Jag är väldigt glad och imponerad av hur de arbetat sig igenom uppväxten, skolan och ungdomsåren. Min fru arbetar som BVC-sköterska i ett invandrartätt område i Nyköping.
  Vi bor sedan 14 år i Oxelösund. Ett stort, ganska nybyggt hus vid vattnet, så alla barn med familjer kan komma dit och få plats.
  Själv är jag född och uppvuxen i Nyköping, studerat ekonomi vid Stockholms universitet med inriktning på att bli auktoriserad revisor.
  Så blev det inte, utan istället började jag jobba med offentlig förvaltning i Landstinget (Region) Sörmland. Sökte mig utomlands och jobbade i WFP (World Food Programme) med högkvarter i Rom, Italien. Flyttade hem efter ett par år och har sedan dess jobbat i Regionen, Nyköpings och Oxelösunds kommuner.
  Jag blev kristdemokrat långt efter att två av våra barn engagerade sig i KDU. Jag värvades (det var inte så svårt) till en liten partiavdelning i Oxelösund. Helt plötsligt fick vi ett mandat och kom in i fullmäktige. Sedan, fyra långa år i opposition i en illröd kommun som Oxelösund. Sedan, valet i höstas, majoritet i kommunen!!
  Valet att samarbeta med alla partier som vill en förändring i en vänsterstyrd kommun var lätt.
  Nu gäller det att utveckla kommunen, och min hjärtefråga är skola, barn och utbildning. En trygg miljö som stöder och uppmuntrar våra yngre invånare, det ger en bättre framtid.
  Familjen är grunden för trygghet och framtid.
  KD är familjernas parti.
  Därför är jag kristdemokrat.
  Vill du komma i kontakt med mig, maila mig gärna på: goran.bernhardsson1@gmail.com