• Femtonde Vitsippspriset till givmild köpman

    Henrik Svensson, glad mottagare av Kristdemokraternas femtonde Vitsippspris (Foto: Håkan Johansson)

    Henrik Svensson, glad mottagare av Kristdemokraternas femtonde Vitsippspris (Foto: Håkan Johansson)

    För att två gånger i veckan lämna matkassar till organisationen Hela människan i Värnamo, för vidare distribution till behövande. Så motiverade barn- och äldreminister Maria Larsson att just Henrik Svensson skulle få ta emot 2011 års Vitsippspris då Kristdemokraterna Värnamo besökte Hemköp på Alla hjärtans dag.Det blev stor uppståndelse när barn- och äldreminister Maria Larsson, Gnosjö, besökte Hemköp på Alla hjärtans dag. Uppståndelsen blev inte mindre när en röst i högtalarna kallade köpman Henrik Svensson till kassan. Överraskningen lyste ur ögonen på honom när han såg de samlade kristdemokraterna med statsrådet i spetsen. Han blev inte mindre överraskad när Maria Larsson tog till orda och meddelade att Kristdemokraterna Värnamo utsett Henrik Svensson till mottagare av det femtonde Vitsippspriset:

    Kristdemokraterna i Värnamo har beslutat att 2011 års Vitsippspris skall tilldelas Henrik Svensson med följande motivering: Henrik Svensson får Vitsippspriset för ett berömvärt initiativ, att två gånger i veckan lämna matkassar till organisationen Hela människan i Värnamo, för vidare distribution till behövande. Det vittnar om ett stort socialt engagemang och en omsorg om andra. Henrik Svenssons initiativ har fått också andra företag att följa efter.

    När vi började dela ut matkassar till Hela människan hade jag ingen aning om att det finns så många familjer som saknar mat för dagen, säger Henrik. Maten vi skänker är fräsch, men utgångsdatumet närmar sig och det känns mycket bättre att den får komma behövande till del än att vi ska behöva slänga den.

    Henrik Svensson, glad mottagare av Kristdemokraternas femtonde Vitsippspris (Foto: Håkan Johansson

    Henrik Svensson, glad mottagare av Kristdemokraternas femtonde Vitsippspris (Foto: Håkan Johansson)