• Tjugonde Vitsippspriset till engagerad och rakryggad kyrkoherde

  När det tjugonde Vitsippspriset skulle delas ut på Alla hjärtans dag var valet självklart för Kristdemokraterna Värnamo. Kyrkoherden Pär-Magnus Möller får priset för att ha engagerat civilsamhället för människor i nöd och för att ha tagit debatten mot krafter som sprider hat.

  – Vi tycker att Pär-Magnus har gjort en riktigt hedervärd insats här i vår stad, inledde Gunnar Crona, ordförande för Kristdemokraterna Värnamo, det överraskande utdelandet av 2016 års Vitsippspris. Priset, som är det tjugonde i ordningen, delades ut efter dagens högmässa i Värnamo kyrka.

  Kyrkoherden Pär-Magnus Möller får priset för att ha engagerat civilsamhället för att hjälpa EU-migranter och utomeuropeiska flyktingar och för att ha tagit debatten mot mörka krafter som sprider hat, står det bland annat att läsa i motiveringen.

  – Det var oväntat, sade Pär-Magnus glatt när han tackade för priset.

  Från deltagarna i kyrkkaffet kunde man dock höra flera röster som tyckte att valet av mottagare av detta jubilerande pris både är självklart och att Pär-Magnus verkligen är värd det.

  Styrelsens motivering till Vitsippspriset 2016

  Med stort engagemang och en excellent förmåga att engagera och organisera medarbetare, har Pär-Magnus, engagerat sig både för våra EU-migranter och de utomeuropeiska flyktingarna, som kommit till Värnamo. Han och alla hans medarbetare har på det sättet tydliggjort den kristna människosynen, varje människas lika, absoluta och unika värde. Pär-Magnus har dessutom i flera artiklar i lokalpressen uttryckt samma rakryggade hållning mot de mörka krafter som sprider hat och våld istället för kärlek.

  Pär-Magnus har, som kyrkans ledare knutit an till en, för både urkyrkan och den medeltida kyrkan, stark tradition, nämligen att se de utsatta människorna som en del av kyrkans verkliga skatter.

  Mer information

  Läs mer om Vitsippspriset och tidigare pristagare här:
  [Vitsippspriset]