• Camilla på god väg till Riksdagen

  Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, plats nr 17 på KD:s EU-valsedel

  Camilla på god väg till Riksdagen. Camilla Rinaldo Miller från Bredaryd har stora möjligheter att ta plats i Riksdagen efter nästa års val. Hamnar Kristdemokraterna i regeringsställning hamnar sannolikt listans toppnamn Ebba Busch, Acko Ankarberg Johansson och Andreas Carlson i regeringen. Då blir Camilla statsrådsersättare. Följer partidistriktsårsmötet den 27 november nomineringskommitténs förslag blir det en till Kristdemokrat från Värnamo kommun riksdagsvalsedeln för Jönköpings län. Det är Olof Klemets (KDU), en engagerad yngling från Lanna, som kommer att göra en god insats i Riksdagen.


  Acko och Andreas toppar KD:s riksdagslista

  Kristdemokraternas nomineringskommitté för länet presenterar idag förslag på lista för val till riksdagen.

  Vi har under ett år arbetat aktivt med en öppen nomineringsprocess där medlemmar har fått föreslå personer som skulle kunna representera Kristdemokraterna i de allmänna valen. Vi skickar nu till avdelningarnas ombud förslag på en lista som ska antas på en nomineringsstämma den 27 november, säger Erik Arnalid som är nomineringskommitténs ordförande.

  Vårt uppdrag har varit att skapa listor som kommer attrahera nuvarande och blivande väljare och möjliggöra bästa möjliga valresultat samt att ha kristdemokrater från länet som skapar avtryck i riksdagen, och ger Jönköpings län en tydlig röst i riksdagen. Det handlar också om att till den samlade kristdemokratiska riksdagsgruppen sända representanter som påverkar politiken kommande mandatperiod.

  – Vi är glada att presentera en riksdagslista som toppas av Huskvarnabon Acko Ankarberg Johansson, som tillsammans med nuvarande riksdagskollegan Andreas Carlson toppar listan som regionala namn. Vi hoppas på att nästa val öka antalet mandat och tar också höjd för att i regeringsställning få en eller två ministrar från länet. Det gör att också platserna 3-4 har stor chans att under mandatperioden bli aktiva riksdagsledamöter. Vi är därför glada att kunna presentera Camilla Rinaldo Miller från Bredaryd och Mikael Bäckström från Aneby som våra toppkandidater jämte Acko och Andreas, säger Erik Arnalid.

  Camilla på god väg till Riksdagen

  Camilla känner länet väl med bakgrund som tidigare distriktsordförande för Kristdemokraterna. Hennes erfarenheter som företagare ser vi som bra komplement till hennes övriga hjärtefrågor, familj och föreningsliv.

  – Dessa tre – företagande, familj och föreningsliv – påverkar om vi ska få ett fungerande samhälle. Därför är det viktigt att kloka och bra beslut fattas kring dessa ämnen, säger Camilla Rinaldo Miller.

  Mikael har en bakgrund som ordförande för LRF i Jönköpings län och brinner för landsbygdsfrågor, ett av kristdemokraternas profilområden inför valet. Han brinner främst för frågor kring äganderätten och förvaltarskap.

  – Kristdemokratin utgår från familjen och förvaltarskapet. Och det är ju det vi bönder gör, förvaltar något till nästa generation samtidigt som vi så klart också vill se till att det blir bättre för nästa generation säger, Mikael Bäckström.

  Förslaget till riksdagslista finner ni här:
  20211115_Riksdagsval_listforslag