• Vården, landsbygden och tryggheten

  Ebba Busch, Kristdemokraternas partiledare, besökte Värnamo på sin väg till Almedalen i Visby. (Pressfoto)

  – Vården, landsbygden och tryggheten är de viktigaste frågorna för oss kristdemokrater, sade Ebba Busch när hon besökte Värnamo på sin väg till Almedalen i Visby.

  Under det korta stoppet hann hon bland annat med ett gympass tillsammans med en seniorgrupp, ett samtal om friskvård och aktuell politik tillsammans med deltagarna och en tidningsintervju.


  Vården, landsbygden och tryggheten

  – Vi kristdemokrater vill göra skillnad för vården och äldreomsorgen, landsbygdsfrågorna och tryggheten, där polisens tillgänglighet är avgörande, sade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch när hon stannade till i Värnamo för ett kort gymbesök.

  På sin väg till Almedalen i Visby genom det småländska hjärtlandet passade Ebba Busch på att stanna till med husbilen vid Apladalens sportcenter. Där träffade hon en grupp seniorer som var där för att delta i Seniorträning – LEVA. Självklart startade besöket med ett träningspass, om än kort.

  Under fikat samtalade de om träningens betydelse för att må bra – friskvård istället för sjukvård så att man slipper hamna på sjukhus. Vården, landsbygden och tryggheten stod självklart också på agendan,

  – Jag tror att den allra viktigaste frågan för oss Kristdemokrater kommer att vara att lägga ned regionerna, sade Ebba Busch bland annat. Att gå från de 21 regionernas olika ansvar till ett nationellt ansvar.

  Efter träning, fika och samtal om friskvårdens betydelse för åldrandet fick Värnamo Nyheter en intervju med Ebba Busch. Läs den gärna:
  Ebba Busch på besök i Värnamo: ”Det har blivit så dyrt att vara svensk” (vn.se)

  Sedan bar det iväg igen – från Apladalen till Almedalen…