• Vitsippspriset 2014 går till – Elna Svenle

    Alla hjärtans dag. Lunchdags. Många gäster på restaurang Syltan. Ett glas klir­rar. Där står Camilla Rinaldo Miller (KD). Hon berättar att mottagare av det artonde Vitsippspriset är Elna Svenle, museichef på Vandalorum. Stor applåd.

    – Elna Svenle har med stort engagemang, med kunnighet och bra ledarskap sett till att Vandalorum blivit ett allt starkare varumärke för Värnamo, läste Kristdemokraternas ordförande i Värnamo, Camilla Rinaldo Miller, ur motiveringen.

    – Varierande utställningar som berör har varit konceptet. Inte minst har Elna Svenle med sitt ledar­skap och utställningar visat på ett starkt samhällsengagemang, som låtit tala om sig vida omkring inte bara i Sverige.

    Det är inte konstigt att alla lunchgästerna tog upp en spontan applåd för denna värdiga mottagare av Vitsippspriset.

    – Jag blir rörd, svarade Elna Svenle. Överraskad och rörd. Jag har fått ett så bra mottagande här i Värnamo och jag älskar att arbeta med att utveckla Vandalorum.

    Läs mer

    2001 fick visionären bakom Vandalorum, Sven Lundh, Värnamo, Vitsippspriset för att han med vi­sionär kraft, småländsk envishet och trogen en idé har fått många att arbeta mot samma mål.