• Familjesäkra politiken

  För att bygga en bra kommun måste man börja från rätt håll – med barns och ungas uppväxtvillkor, skriver vi kristdemokrater i vårt lokala valmanifest. Den viktigaste gemenskapen i samhället är familjen, som i de allra flesta fall utgör en positiv uppväxtmiljö. Därför är det viktigt att alla politiska beslut familjesäkras, vilket jag skriver om i denna insändare.

  (mer…)

 • Ny ideologitext

  Som webbmaster och informationsansvarig gäller det att hålla information uppdaterad. Ideologitexten på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo har varit med länge och har känts språkligt tråkig ett tag, så nu satte jag mig och arbetade om den. Det är bra för oss politiker att det finns semester så man hinner med lite politiskt arbete också. 😉 Inför 50-årsjubileet hade jag anledning att skriva lite text med ideologisk och historisk fördjupning. Dessutom älskar jag ideologi! Resultatet blev en ny ...

 • Får jag presentera…

  …valprogrammet – Rätt agenda för Värnamo! I början av året fick jag uppdraget att samordna arbetet med att ta fram ett valprogram inför 2014 års val till Kommunfullmäktige. Det blir ju naturligt nog även kommunpolitiskt program för mandatperioden 2015-2018. Det har varit mycket arbete med skrivningar, remisser och omskrivningar och till slut kunde styrelsen anta det den 10 juni.

  (mer…)

 • Tack Värnamo!

  Efter Kristdemokraternas minst sagt lyckade resultat i valet till Europaparlamentet fick Torbjörn Eriksson den utmärkta idén att dela ut ett flygblad till alla hushåll i Värnamo kommun. Torbjörn skrev texten och jag fick i uppdrag att utforma flygbladet. Texten skickades även som insändare och handlar om att Kristdemokraterna blev största alliansparti i Värnamo och är beredda att ta över rollen som Kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.

  Tillägg 2014-06-15: 1042 av dem har jag delat ut ...

 • 50 år för människovärdet!

  I samband med att Kristdemokraterna firar 50 år i Värnamo med en politisk heldag och hejdundrande jubileumsfest skrev jag ihop en historiskt och ideologiskt fördjupande text som uttalande från styrelsen. Jag tycker att den är klart läsvärd – det är för detta Kristdemokraterna existerar!

  (mer…)

 • På skolinformation

  Hur firar man Valborgsmässoafton bäst? Med att delta i en skolinformation förstås! När jag var yngre brukade jag ofta vara med på skolinformationer, oftast i klassrum, men nu är det länge sedan. Därför blev jag extra glad när Carl Cunningham, ombudsman för KDU i Jönköpings län, ringde upp mig för ett tag sedan och frågade om jag kunde vara med en dag på Finnvedens gymnasium här i Värnamo.

  (mer…)

 • Grattis på födelsedagen Kristdemokraterna!

  På dagen för 50 år sedan bildades KDS, Kristen Demokratisk Samling, sedermera Kristdemokraterna i Stadsmissionens lokaler i Stockholm. 50 år för människovärdet, familjen och barns och ungas uppväxtvillkor. Grattis och fortsätt framåt mot samma mål! säger jag förstås. För övrigt hänvisar jag till inlägget som jag gjorde till vår hemsida med en läsvärd artikel av Göran Hägglund och ett radioreportage om Uppstickarna som visar hur hjärtefrågorna har hängt med genom åren: [Grattis! – Kristdemokra...

 • Familjens röst!

  Sista dagen på ett Riksting är man inte så lite trött. Då går det åt kaffe i mängder och som tur var så höll vi till i kaffestaden Karlstad. Vilken tur att man har med sig fikasugna partikollegor…

  (mer…)

 • Hur jag vände Rikstinget

  Andra dagen av Rikstinget började med val av partiordförande och partistyrelse. Som väntat valdes jönköpingsdistriktarna Göran Hägglund och Maria Larsson enhälligt till partiordförande respektive 1 vice ordförande. Distriktets ordförande Andreas Carlson valdes till ordinarie ledamot i partistyrelsen.

  (mer…)

 • Snart är det Riksting!

  Äntligen dags för Riksting igen. Den här gången ska vi till Karlstad. I dag hade ombuden från Jönköpings län en genomgång av allt som ska hända. I år är vi 25 ombud som ska behandla 254 motioner (varav 11 från länet) och en proposition från partistyrelsen. Propositionen innehåller 40 förslag om barns och ungas uppväxtvillkor. Det är mycket vi behöver prata oss samman om som största partidistrikt och jag blev distriktets talesperson inom de pulshöjande områdena Demokrati, författning och rätts...