• Vi håller med Ebba om böneutrop

  När jag var med Kristdemokraterna Värnamo ute på stan senast så mötte vi Nettan. Precis som nästan alla andra vi mötte, ville prata om Ebba Busch Thors (KD) tal till nationen. Senare skrev Nettan en insändare där hon vill ha ett förtydligande angående vår syn på böneutrop. Jag skrev ihop ett svar.

  (mer…)

 • Så här tänker politikerna

  I en insändare för någon vecka sedan använde Ulf Alexandersson (LRF) och Peter Thorén (SNF) ett lösryckt citat för att hävda att Värnamo kommuns förslag till ny översiktsplan medger att det ska bli fritt fram att bebygga all jordbruksmark runt Värnamo stad. Självklart är det inte på det viset, så jag och Haris Sibonjic (C) skrev ett svar där vi förklarar hur det ligger till egentligen.

  (mer…)

 • Så ska vi sköta byggandet Jörgen Skärin (MP)

  Jörgen Skärin (MP) svarade på min insändare om onödiga överklaganden inom byggområdet (2018-02-20). Han ställde frågan Är det så du tycker att vi ska sköta byggandet i Värnamo? utan att närmare precisera hur han menar. Jag svarar så här:

  (mer…)

 • HBT-diplomera Värnamo

  I mitt valmanifest har jag med att jag vill HBT-diplomera Värnamo. Jag kan inte förstå varför HBTQ-personer fortfarande ska behöva känna sig dåligt bemötta när de besöker offentliga verksamheter, som ju ska vara till för alla. I dagarna blev vi återigen påminda om dessa missförhållanden och att Värnamo kommun ligger i bottenskiktet i bemötandefrågor. Dags att skriva en insändare tänkte jag då…

  (mer…)

 • Familjesäkra politiken

  För att bygga en bra kommun måste man börja från rätt håll – med barns och ungas uppväxtvillkor, skriver vi kristdemokrater i vårt lokala valmanifest. Den viktigaste gemenskapen i samhället är familjen, som i de allra flesta fall utgör en positiv uppväxtmiljö. Därför är det viktigt att alla politiska beslut familjesäkras, vilket jag skriver om i denna insändare.

  (mer…)

 • Värnamo tillhör ungdomarna också!

  Vi satt och pratade om Värnamodagarna och hur roliga och bra de är för Värnamo. Några av oss hade varit i ungdomstältet som kyrkorna ordnar aktiviteter i för att ungdomarna blir utestängda från sin egen stad. Vi tyckte självklart att det måste finnas något för ungdomar, men varför måste man stänga ute dem från centrum med avspärrningar? Det måste väl gå att ordna en rolig stadsfestival på ett sådant sätt att generationerna kan mötas samtidigt, som man kan välja att dricka alkohol eller att lå...

 • Tack Värnamo!

  Efter Kristdemokraternas minst sagt lyckade resultat i valet till Europaparlamentet fick Torbjörn Eriksson den utmärkta idén att dela ut ett flygblad till alla hushåll i Värnamo kommun. Torbjörn skrev texten och jag fick i uppdrag att utforma flygbladet. Texten skickades även som insändare och handlar om att Kristdemokraterna blev största alliansparti i Värnamo och är beredda att ta över rollen som Kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.

  Tillägg 2014-06-15: 1042 av dem har jag delat ut ...

 • En valarbetares vardag…

  Nu ska jag berätta om det glamorösa livet som politiker. 😉 I kväll har jag egenhändigt fyllt över 200 brevlådor hos villaägare på Rörstorp med Kristdemokraternas kampanjtidning i EU-valet – Europavalet. Jag gissar att jag kommer att dela ut ytterligare några hundra i bostadsrätterna för det blir säkert en del tidningar över.

  (mer…)

 • Nu börjar vi bygga familjecentral!

  Vad vi har väntat! I många år har Kristdemokraterna Värnamo drivit frågan om en familjecentral tillsammans med våra kollegor i landstinget. För snart ett år sedan skrev jag och Camilla Rinaldo Miller en insändare om att bygglovet var klart och nu äntligen är bygget i gång. Kristdemokraternas Landstingsråd Mia Frisk kom till soliga Värnamo och tog det första spadtaget, eller kanske man ska säga skoptaget…

  (mer…)

 • Grattis! Snart får du bygga Attefallshus!

  Bostadspolitiken har länge varit ett av de mest trögrörliga områdena inom politiken. Nu, under bostadsminister Stefan Attefalls (KD) ledning, kan Kristdemokraterna och Alliansen presentera en mängd förslag som ska underlätta byggandet. Först ut är Attefallshuset som jag skrev en insändare om.

  (mer…)