• Stefan lanserar ”Attefallaren” – stugbranschen jublar

    Bostadsminister Stefan Attefall (KD) har en idé om att det skulle vara positivt att utöka Friggebodens byggyta. Den ville han testa på de som bygger stugor och självklart kom han till Värnamo och besökte Gunnars såg i Hörle.

    Civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) och Boverket ser många fördelar med att öka Friggebodens byggyta till mer än 20 m2, en så kallad ”Attefallare”. Bland annat skulle det kunna ge möjlighet för framför allt yngre att skaffa en egen första bostad. Därför passade det bra att han kunde besöka den lokala stugtillverkaren Gunnars såg när han hälsade på i Värnamo.

    Martin Alvsveden, VD för Gunnars såg, tog gärna tillfället i akt och visade statsrådet runt på företaget. Entusiastiskt berättade han om företagsidén – att bygga skräddarsydda, gärna lite exklusiva, stugor med höga krav på kvalitet och miljö.

    – Våra kunder vill ha något personligt och unikt, förklarade Martin. Det var när vi slutade sälja billiga standardlösningar som kunderna slutade pruta. Just nu har vi order fram till januari nästa år!

    – Vad tror du om öka byggytan på friggebodar till över 20 m2? Frågade Stefan Attefall försiktigt.

    Då lyste Martin upp och sade att det säkert skulle betyda att fler vill köpa stugor.

    – Ju mindre krångel desto bättre. Det kommer att öka både möjligheterna och kundunderlaget.

    Gänget bakom Gunnars såg är sanna entreprenörer. Förutom stugbyggande ägnar de sig åt stuguthyrning i Ungern, att driva musikstudio och att arrangera event av olika slag.

    Vill man locka fram ett stort leende hos en bostadsminister ska man nog säga som Martin Alvsveden sade i sin företagspresentation:

    – Det är roligt att bygga!

     

    Läs mer

    Kristdemokraternas valstuga i valrörelsen 2006 kom från Gunnars såg:
    [Kristdemokraternas valstuga 2006]