• Kristdemokraterna utvecklar Värnamo sjukhus

    Att Kristdemokraterna går i spetsen för att utveckla Värnamo sjukhus var något som deltagarna i dagens Kristdemokratiskt forum fick veta. De fick även en tjuvtitt på den nya operationsavdelningen som invigs den 30 augusti.

    Sedan några år pågår en omfattande ny- och ombyggnation av Värnamo sjukhus som är kostnadsberäknad till 500 miljoner kronor. För närvarande ligger fokus på en ny operationsavdelning. Naturligtvis är många nyfikna på vad som händer med sjukhuset och det märktes när Kristdemokraterna Värnamo arrangerade ett Kristdemokratiskt forum där.

    Under ledning av lokala samordnaren Anna Skoogh, som även är samordningsansvarig för den pågående ny- och ombyggnationen, fick deltagarna se och höra hur en modern operationssal fungerar i dag med den senaste tekniken. De imponerade deltagarna var tacksamma för möjligheten att tjuvkika på den nya operationsavdelningen som invigs den 30 augusti.

    – Det här är mycket imponerande och ny- och ombyggnationen av Värnamo sjukhus kommer att innebära ett lyft för Värnamo och vår del av regionen, kommenterar Kommunfullmäktiges ordförande Christer Fjordevik (KD) efter visningen.

    Ibland hörs röster som menar att tre akutsjukhus är för mycket för Region Jönköpings län och att man kanske borde nedgradera exempelvis Värnamo sjukhus.

    – En växande region behöver tre akutsjukhus, svarar regionpolitikern och överläkaren Torbjörn Eriksson (KD). Vi kristdemokrater går i spetsen för att utveckla dem, tillsammans med övriga majoriteten, och jag arbetar naturligtvis gärna lite extra för satsningen på Värnamo sjukhus.