• Man ska kunna hyra kommunala lokaler i hela kommunen

    – Man ska kunna hyra kommunala lokaler i hela Värnamo kommun, tycker Ibrahim Candemir (KD). När Serviceförvaltningen föreslog att man bara skulle kunna få hyra kommunala lokaler utanför centralorten gjorde han slag i saken och ändrade på förslaget.

    När Serviceförvaltningen föreslog att Servicenämnden skulle besluta att föreningar, organisationer samt privatpersoner bara får hyra lokaler som finns utanför centralorten tänkte Ibrahim Candemir (KD) ett varv till.

    – För min del skulle det vara konstigt att hänvisa en förening från centralorten till att hyra en lokal utanför Värnamo när det ändå finns lediga lokaler, säger Ibrahim.

    – Kommunens lokaler kostar oavsett om vi hyr ut dem eller inte. Jag tycker att det borde ligga i allas intresse att använda kommunens lokaler till max, fortsätter han.  Det är viktigt att vi signalerar att vi uppskattar föreningarnas ideella arbete.

    – Därför föreslår jag att Servicenämnden föreslår Kommunfullmäktige besluta att föreningar, organisationer samt privatpersoner får hyra lokalerna som tillhör Serviceförvaltningen i Värnamo kommun, säger Ibrahim Candemir (KD) i sitt yrkande i nämnden.

    Servicenämnden beslutade enligt Ibrahims yrkande och det innebär att om Kommunfullmäktige beslutar som Servicenämnden föreslår blir det möjligt att hyra lokalerna som tillhör Serviceförvaltningen både i centralorten och i ytterområdena.