• Acko besökte Furugården

  KD vill kunna erbjuda fler alternativ till boenden för äldre än vad som finns i dag. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som ligger mellan äldreboende och ”vanligt” trygghetsboende. Detta är på gång på Furugården.

  Acko Ankarberg Johansson, ordförande i riksdagens socialutskott säger

  – Vår poäng är att ofta är man för sjuk innan man väl får komma till ett anpassat boende. Jag tror att vi behöver fler former där fler kan flytta in och få ett anpassat boende. Inte minst i Vaggeryd är det viktigt att man kan få en fungerande flyttkedja, så det inte stoppar upp för den som vill flytta in i ett mer anpassat boende.
  – Det är viktigt både för kommunens utveckling, att man kan få bostäder, sen också att äldre kan få den trygghet de behöver.
  – Vår ingång är ju att om man som äldre känner att man inte klarar sig själv hemma utan behöver flytta till ett anpassat boende, då ska vår ingång vara att vi ska lösa det. Så man inte överprövar äldre personers åsikter. Har man levt ett helt liv och fattat beslut om massa saker och helt plötsligt så överprövar vi vad de tror är bättre själva.

   

  Läs hela artikeln