• Karl Henriksson delade ut pris för Årets pedagog i förskolan

    Igår var det stor gala i Huddingegymnasiets aula: röd matta, (alkoholfritt) bubbel, konfettiregn och prisutdelning till Årets pedagog. Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden, fick äran att dela ut priset till årets pedagoger i förskolan.

    Med den inledande motiveringen: ”Jeanette och Johanna har med glädje, kreativitet och ett genuint engagemang lyckas skapa inbjudande och spännande miljöer för barnen, såväl inomhus om utomhus”, kunde Karl Henriksson (KD) i går dela ut pris till Jeanette Roll och Johanna Aifadis från Glömsta förskola som blev Årets pedagoger i förskolan för 2014. Priset blev 30 000 kronor var för vidareutbildning inom deras yrkesområde.

    – Den här galan och dess priser är ett bra exempel på hur man kan uppmuntra de goda exemplen inom skolans värld och lyfta fram personer som verkligen gjort någonting bra, säger Karl Henriksson.

    Årets pedagog-galan delade även ut pris till goda förebilder inom grundskolan och gymnasieskolan. Dessa blev Malou Olsson på Visättraskolan och Anders Enström på Östra grundskolan samt Anders Toll på Östra gymnasiet.