• Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande

  Dana Hagström vinner Huddinges kvalitetspris inom
funktionshinderområdet, för arbetet med metoden lågaffektivt
bemötande.

  – Stort grattis till Dana, som får priset för sitt outtröttliga arbete med att lära ut metoden lågaffektivt bemötande. Danas arbete skapar verktyg som leder till ett bättre liv för människor i behov av stöd, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

  Huddinges kvalitetspris inom funktionshinderområdet delas ut till en person, enhet eller verksamhet som visar på ett gott exempel inom sitt område.

  – Lågaffektivt bemötande ska inte ses som en undermedicin som löser alla problem, men just i mötet med människor med olika funktionsnedsättningar har det gett mycket goda resultat. Personalen får hjälp med att fokusera på rätt saker i en konflikt, se individen och ge det stöd som behövs. Det vill vi uppmärksamma genom att ge priset till Dana, säger Karl Henriksson.

  Övriga nominerade var boendeenheten Terapivägen 8A och Datakvarnen daglig verksamhet.

  – Alla nominerade är goda exempel inom sina områden och hade varit värdiga pristagare. Jag är som nämndordförande stolt över det arbete som bedrivs av våra engagerade medarbetare, säger Karl Henriksson.

  Priset är 10 000 kronor som ska användas på ett sätt som även gynnar pristagarens medarbetare.