• Stephanie Hansson blir vice ordförande i äldreomsorgsnämnden

    Från och med årsskiftet är Stephanie Hansson (KD) förste vice ordförande i äldreomsorgsnämnden. Hon tar över uppdraget efter Kristdemokraternas nye kommunalråd Karl Henriksson och kommer att fortsätta jobba för en kristdemokratisk prägel i äldrevården. Vi valde att ställa några frågor till henne.

    Hallå där Stephanie Hansson som blir ny vice ordförande för äldreomsorgsnämnden. Vad känner du inför förtroendet att vara vice ordförande?
    Det ska bli jättespännande att få jobba med äldrefrågor och jag är tacksam för förtroendet. Det är ett stort uppdrag som jag ser fram emot men som också samtidigt kommer bli utmanande. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför uppdraget.

    Har du någon tidigare erfarenhet från äldrevården?
    Ja. När jag bodde i Norge under ett år jobbade jag med hemsjukvård. Det innebar att vi åkte hem till personer, inte bara äldre utan också funktionshindrade, psykiskt sjuka och missbrukare, och hjälpte dem med deras behov. Och en stor del av patienterna var äldre.

    Lärde du dig något där som du vill ha med dig i rollen som politiker?
    Jag lärde mig att människor är väldigt olika och att det är viktigt att respektera de olikheterna. Att man måste se varje individ för den den är. Något som man kanske vet rent teoretiskt men som man inte alltid praktiserar. Därför blev respekten för olikheter något som jag fick med mig.

    Vilken är den viktigaste frågan som du kommer att driva under mandatperioden?
    Att det ska finnas ett utbud för Huddinges äldre att välja mellan. Alla människor är unika och för att möta deras olikheter så är det viktigt att vi har en stor bredd inom äldrevården. Det är viktigt att människor inte tappar sin valfrihet bara för att man har blivit äldre.

    Vi tackar Stephanie Hansson för samtalet och önskar henne lycka till i sitt nya uppdrag som vice ordförande i äldreomsorgsnämnden.