• Ökad valfrihet för Huddinges vuxna när de ska välja utbildning

    Nu är det möjligt för Huddinges vuxna att välja fritt bland ett brett utbud av vuxenutbildning.
    – I den nya upphandlingen blir det lättare att matcha ihop utbildningen med jobb, berättar Therese Radujko (KD), ersättare i gymnasienämnden.

    Som ett första steg att få en gemensam vuxenutbildningsregion i hela Stockholms län väljer nu Huddinge kommun tillsammans med Södertälje kommun, Salems kommun, Botkyrka kommun och Nykvarns kommun att göra en gemensam upphandling av den gymnasiala vuxenutbildningen.

    – Vi vill att Huddingeborna ska få fler möjligheter att hitta en utbildning som passar just deras behov. Därför känns det bra att vi är flera kommuner som går ihop för att öka utbudet. Dessutom kommer våra nya utbildningsanordnare att kunna erbjuda kurser som matchar arbetsmarknadens efterfrågan. Det ökar elevernas chanser att få en anställning när de har pluggat klart, vilket också är vår målsättning, säger Therese Radujko.

    De utbildningsanordnare som har uppnått kraven är: Jensen education School AB, Hermods Aktiebolag, NTI-skolan AB, ABF:s avdelning i Stockholm, Folkuniversitetet (Södertälje), Lärgården Utbildning Aktiebolag, SweJa Kunskapscenter Aktiebolag, Forsman och Nydal AB (MoA Lärcentrum), Lernia Utbildning Aktiebolag, Astar AB samt Stiftelsen Skillebyholm. Platserna för utbildningarna varierar över länet.