• Nya bostäder ger plats för fler förskolor i Huddinge

    Pressmeddelande 31 mars. Nu planerar kommunen för två nya förskolor i samband med de 65 lägenheter, radhus och parhus som ska byggas i Stuvsta och Kynäs. Dessutom ska Ängsnässkolan få sällskap av Ängens förskola. Det fattade kommunstyrelsen beslut om på onsdagen.

    Huddinge behöver möta den stora efterfrågan på förskoleplatser som finns nu och som kommer när Huddinge växer. Vi behöver planera för förskolor och skolor vid nybyggnationer och då är det bra att uppmuntra de exploatörer som har landat i samma slutsats, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden.

    Ett par hundra meter från Stuvsta centrum, i korsningen Stuvstaleden/Dalkarls-vägen, har en privat fastighetsägare ansökt om att få bygga 34 nya lägenheter på en tomt som tidigare har varit avsatt för kontor- och lagerverksamhet. På bottenplan vill fastighetsägaren även bygga en förskola med fyra avdelningar. I Kynäs vill en fastighetsägare bygga drygt 30 rad- och parhus på Långkärrsvägen, också här med en förskola med fyra avdelningar. I båda fallen gav kommunstyrelsen positiva planbesked. Nästa steg i processen blir att ta fram nya detaljplaner för fastigheterna, vilket beräknas starta inom ett par år.

    Det är viktigt att bostadsbyggande och offentlig service går hand i hand när kommunen växer. Då gäller det att kommunen är positiv och beredd när privata fastighetsägare kommer med bra idéer på hur de vill utveckla sina tomter, därför känns de här besluten riktigt bra, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

    Kommunstyrelsen fattade också beslut om Ängens förskola som kommer att byggas i nära anslutning till Ängsnässkolan. Ängens förskola ska byggas i två våningar, få ett eget tillagningskök och ge plats för cirka 100 barn. Den planeras drivas i kommunal regi.

    För mer information:
    Karl Henriksson (KD)
    Kommunalråd
    Ordförande i förskolenämnden
    08-535 313 51 karl.henriksson@huddinge.se

    Emma Svensson (KD)
    Politisk sekreterare
    08-535 301 69
    emma.svensson@huddinge.se

    Malin Danielsson (L)
    Kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor
    08-535 301 83
    malin.danielsson@huddinge.se

    Nicholas Nikander (L)
    Politisk sekreterare
    08-535 301 59
    nicholas.nikander@huddinge.se