• Ny industrimark i Länna ger plats för nya företag

    Upplagsområdet Gräsvreten i Länna ska omvandlas till ett industriområde och utökas för att ge plats åt nya företag. Det fattade kommunstyrelsen beslut om på onsdagen.
    – Huddinge ska vara en företagsvänlig kommun. Genom det här beslutet underlättar vi för nya entreprenörer att etablera sig i kommunen, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

    Ett naturområde som i dag ligger insprängd i Gräsvetens upplagsområde kommer inom en snar framtid att omvandlas till verksamhetslokaler, samtidigt som industriområdet expanderar österut. Enligt det detaljplaneprogram som kommunstyrelsen fattade beslut om vill man dessutom bygga ut vatten och avlopp för att minska risken för miljöförstöring.

    – När vi frigör mark för företag är det viktigt att vi skapar attraktiva miljöer för dem. Samtidigt ska omgivningen runt omkring inte belastas negativt. Därför är en utbyggnad av vatten och avlopp nödvändig, berättar Karl Henriksson.

    När det gäller vilka företag som ska etablera sig i området ställer sig Karl Henriksson positiv till en mångfald.

    – Som kristdemokrat är det en självklarhet att främja företagande. Ett starkt näringsliv ger fler jobb och bristen på bra industrimark är idag en hämsko på utvecklingen i Stockholmsregionen, säger Karl Henriksson.

    Projektet för området väntas bli godkänd av kommunfullmäktige under hösten 2017.