• Ny skola och förskola byggs i Kästa

    En ny grundskola inklusive förskola ska byggas i korsningen Hälsovägen/Katrinebergsvägen i Kästa i Flemingsberg. Kommunfullmäktige beslutade igår att godkänna beställningen av den nya skolbyggnaden, med en tänkt inflyttning till höstterminen 2015. Byggnaden uppförs i två plan och dimensioneras för 400 elever från förskoleklass till årskurs 6 samt en förskola för 100 barn.

    – Kästa och hela Flemingsberg växer och det finns ett stort behov av både nya skolor och förskolor. Samtidigt vet vi att årskullarnas storlek varierar över åren och jag är därför glad att planerna ger ett stort utrymme för flexibilitet så att verksamheterna enkelt kan växla mellan skola och förskola utifrån behoven, säger Kristdemokraternas kommunalråd Tomas Hansson.

    Den totala investeringen beräknas till 262 miljoner kronor, vilket motsvarar en årshyreskostnad på 15 miljoner kronor. Den planerade anläggningen ska certifieras enligt klassningen Miljöklassad byggnad, miljöklassning silver, och klara minst passivhusstandard enligt FEBY 12 (Forum för energieffektiva byggnader). Skolan ska dessutom förses med solcellspaneler för att ytterligare reducera byggnadens energiförbrukning.