• Nya bostäder byggs i Flemingsberg

    Samhällsbyggnadsnämnden i Huddinge har nu fattat beslut om en ny detaljplan för Visättra Ängar II, ett område nära Visättra centrum i Flemingsberg. I området planeras sammanlagt cirka 670 bostäder, varav minst 250 studentbostäder. Byggrätten är på totalt cirka 40 000 kvm BTA. Byggstart för den första etappen beräknas ske nästa år.

    – Det här är ett viktigt steg i byggandet av framtidens Flemingsberg. Jag är glad över att vi med den här snabba detaljplaneprocessen har kunnat bidra till att Flemingsbergs studenter snart kommer att få bättre bostadsmöjligheter, men också att Visättra kommer att få en mer blandad bebyggelse, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

    Bostäderna kommer att byggas av SW Projektutveckling AB, BoKlok Housing AB och Wäst-Bygg AB. Huvuddelen av bostäderna kommer att vara i flerfamiljshus, men även radhus kommer att byggas. Förutom studentbostäder planeras även ungdomsbostäder i området.

    – Student- och ungdomsbostäder är prioriterade i kommunens planering. Vi siktar på att inom ett par år fördubbla det totala antalet studentbostäder i kommunen, säger Tomas Hansson.