• Huddinge sänker skatten

    Mer pengar till skolan och välfärden och 10 öre i skattesänkning. Det är några av nyheterna i den politiska majoritetens förslag till justerad budget i Huddinge inför nästa år.

    – Ekonomin för både nästa år och år 2015 ser betydligt bättre ut nu än den gjorde när vi tog budgeten i juni. Därför väljer vi nu att sänka skatten med 10 öre samtidigt som vi utökar de redan beslutade satsningarna på kommunens kärnverksamheter med ytterligare 18 miljoner kronor, säger Kristdemokraternas kommunalråd Tomas Hansson.

    Skattesänkningen blir den tredje sedan den borgerliga majoriteten tog över ledningen av kommunen år 2006.

    – När vi tog över makten hade Huddinge nästan högst skatt i hela länet. Sedan dess har vi steg för steg försökt sänka skatten till en mer rimlig nivå. Det är viktigt för kommunens konkurrenskraft och attraktivitet. Men det får inte gå ut över viktiga kärnverksamheter som förskola, skola, äldreomsorg och gatuunderhåll. Under mandatperioden har vi satsat sex gånger så mycket på kvalitetsförstärkningar inom välfärden som på att sänka skatten. Inför nästa år kan vi göra både och, och det är jag väldigt glad över, säger Tomas Hansson.

    Majoritetens förslag till justerad mål och budget kommer att debatteras och beslutas i kommunfullmäktige den 9 december.