• 100 nya bostäder planeras i närheten av Huddingehallen

    Parkeringsplatsen framför Huddingehallen vid Kvarnbergsplan kommer att ersättas med 100 nya bostäder. Det beslutade Kommunstyrelsen i måndags kväll, då man godkände det program som tagits fram.

    Kommunstyrelsen gav även samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för bostäderna. Byggherre för projektet blir Huge Fastigheter och av de 100 lägenheterna ska det undersökas om det går att bygga 25 ungdomslägenheter.

    – Det kollektivtrafiknära läget vid Kvarnbergsplan passar utmärkt för fler bostäder och projektet är därför ett bra exempel på centrumnära förtätning. Vi vill framför allt bygga på platser med god kollektivtrafik och här finns närhet till både bussar och pendeltåg. Jag ser också gärna att det blir ett antal ungdomslägenheter eftersom det råder stor bostadsbrist bland unga. Dessutom minskar det behovet av parkeringsplatser vilket är en svår nöt att knäcka i det här projektet, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

    Huddingehallens parkeringsbehov förväntas täckas av den stora parkeringen i andra änden av kvarteret och de nya bostädernas parkering planeras i garage under huset. Byggstart väntas kunna bli i slutet av 2015.

    För mer information kontakta:
    Tomas Hansson (KD)
    Kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden
    Telefon: 08-535 313 51
    E-post: tomas.hansson@huddinge.se

    Emma Svensson (KD)
    Politisk sekreterare
    Telefon: 08-535 301 69
    E-post: emma.svensson@huddinge.se