• Dramaten och Operan nosar på Huddinge

    I början av sommaren skickade Huddinge in en ansökan om att tillsammans med Dramaten och Operan skapa ett kulturcentrum i Flemingsberg. En ansökan så pass intressant att kommunen nu är en av fyra kandidater som har gått vidare i processen.

    Nacka, Järfälla, Sundbyberg eller Huddinge. Efter att Dramaten och Operan har växt ur sina lokaler är det dessa fyra kommuner som har väckt mest uppmärksamhet när de söker efter en ny plats att bedriva sin verksamhet på. För Huddinge är det Flemingsberg som är aktuellt där man ser en stor potential för ett kulturcentrum i anslutning till det planerade shoppingcentret. Bland annat ser man möjligheten för en konsertlokal för 500 personer samt verkstäder och repetitionssalar.

    – Utvecklingen i Flemingsberg är så otroligt spännande just nu. Det skulle vara fantastiskt om Dramaten och Operan valde att flytta hit nu när även Stockholms musikpedagogiska institut ska komma till Flemingsberg. Det skulle bli ett lyft för både besökare och kulturarbetare, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

    I september ska de fyra kandidaterna bli två, för att Dramaten och Operan i november ska fatta sitt slutgiltiga beslut.