• Huddinge bygger både klimat- och kvadratsmart

    I går (3/9) togs första spadtaget för de 171 nya lägenheter som ska byggas intill Kvarnbergsplan. Ett projekt som förutom satsningen på kvadratsmarta ytor också blir Svanenmärkt.

    Tre femvåningshus och ett tiovåningshus. Så kommer de nya lägenheterna intill Kvarnbergsplan att placeras. Ettor, tvår, treor och fyror ska samsas om ytan och byggherren Veidekke har arbetat för att varje kvadrat ska utnyttjas väl. Anledningen är bland annat för att antalet ettor i kommunen är för få jämfört med efterfrågan. Med under spadtaget fanns också Kristdemokraternas kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Tomas Hansson, som en av de inbjudna gästerna.

    – Det är mycket glädjande att intresset är så stort och dessa bostäder blir ett välkommet tillskott i området vid Kvarnbergsplan. Små lägenheter med rimliga boendekostnader är särskilt efterfrågade och projektet ligger därför helt i linje med kommunens planeringsmål. Dessutom är läget med närhet till kollektivtrafik och Huddinge centrum mycket bra, sa han.

    Att lägenheterna dessutom blir Svanenmärkta betyder i konkret handling att färger, spackel och ingående material är kontrollerade och Svanenmärkta. Bostäderna kommer även att vara energisnåla och har låg klimatpåverkan.