• Modulhus för nyanlända byggs i Sörskogen

    Snart kan Huddinge erbjuda sina första genomgångsbostäder till personer som har fått uppehållstillstånd. Det handlar totalt om 24 bostäder och kommer att arrenderas av Eiffeltornet AB.
    – Det är viktigt att vi hittar så bra boendelösningar som möjligt, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

    Huddinge har sedan i våras ett uppdrag av Migrationsverket att hitta bostäder för 321 nyanlända under 2016. Fler väntas komma under kommande år, men som ett första steg fattade kommunstyrelsen under onsdagen beslut om att bygga 24 modulbostäder i Sörskogen.

    – Det är viktigt att Huddinge, precis som resten av landets kommuner, tar sitt ansvar att hitta bostadsmöjligheter för personer som fått rätt att stanna i Sverige. Situationen är mer ansträngd än tidigare och de 30 lägenheter som Huge Fastigheter erbjuder varje år räcker inte till. Därför måste vi bland annat titta på möjligheten att placera modulhus på olika håll i kommunen, och de i Sörskogen blir våra första, berättar Karl Henriksson.

    Bostäderna är dock temporära och innebär att nyanlända inte får bo i dem längre än 2-3 år efter att de har fått sitt uppehållstillstånd. Därefter förväntas de ha etablerat sig i samhället och kunna hitta ett eget boende.