• Musikpedagoger ska utbildas i Flemingsberg

    Nästa år flyttar den stiftelseägda högskolan Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) till Flemingsberg. På onsdagen träffade Karl Henriksson (KD), kommunalråd, högskolans rektor, Ian Plaude, för att höra om deras arbete.
    – Det blir jättespännande med en musikinriktad högskola i Huddinge. Även om de för tillfället bara tar emot ett 60-tal studenter kommer det att bli ett jättelyft för kulturlivet i kommunen, säger Karl Henriksson.

    En konsertlokal med plats för 300 personer och en black box-lokal anpassad för ungefär 70 i publiken. Det är några av de planer som SMI har inför sin flytt från innerstan till Flemingsberg. De lokaler de kommer att hyra tillhör idag Södertörns högskola, men genom ett samarbete kommer SMI att bli ett komplement till de utbildningar som i dag finns på campusområdet.

    – Vi befinner oss i startgroparna för ett nytt Flemingsberg med mer shopping, arbetsplatser, bostäder och service men också med nya högskolor. Huddinge förstärks på den akademiska kartan och det är ett stort plus att musiken också får ta klivet in på campus. Vi välkomnar SMI och och ser fram emot den betydelse de kommer få för kulturen i Huddinge, säger Karl Henriksson.