• Spårväg Syd är med i Sverigeförhandlingen

    Spårväg syd finns med på förhandlingsbordet i Sverigeförhandlingen. Det stod klart på måndagen när Huddinge fick bud om medfinansiering.
    – Det känns väldigt bra. I Huddinge har vi arbetat väldigt intensivt för att ta fram ett realistiskt förslag. Det här är en viktig utveckling i Huddinges kollektivtrafik, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

    Kristdemokraternas vallöfte om en spårväg mellan Flemingsberg, Kungens kurva och Älvsjö har kommit ett steg närmre verklighet. När Sverigeförhandlingen presenterade sina förslag som ska öka tillgängligheten i storstadsregionerna var Spårväg Syd med som ett alternativ.

    – En tvärförbindelse på Södertörn betyder jättemycket för tillväxten i Stockholmsregionen. Med Spårväg Syd kommer tusentals nya bostäder och arbetsplatser att bli möjligt samtidigt som resvägen förbättras för en stor del av våra invånare, säger Karl Henriksson.

    Sverigeförhandlingen har som uppdrag att möjliggöra för höghastighetståg från Stockholm till Göteborg och från Stockholm till Malmö samt att förbättra tillgängligheten och öka bostadsbyggandet i de tre storstäderna. Totalt ska infrastruktursatsningar runt om i Sverige möjliggöra byggandet av cirka 100 000 nya bostäder. Förhandlingen har också i uppdrag att titta på en möjlig utbyggnad av järnvägen i norr och ingå överenskommelser för att främja cykling.