• Stolt sponsor till Hälsoloppet

    För andra året var Kristdemokraterna i Huddinge en stolt sponsor av Hälsoloppet och ansvariga för vätskestationen längs vägen. Hälsoloppet är ett samarrangemang mellan friidrottsklubben Huddinge AIS och Ronald McDonald’s Hus och start och målgång är vid Ronald McDonald’s Hus vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Loppet var på 5 eller 10 km och vätskestationen vid Trädgårdsstadsskolan passerades efter 3 och 8 sprungna kilometer.

    – Hälsoloppet är inte bara en uppmuntran till folkhälsa och vardagsmotion utan bidrar också till att förbättra barnsjukvården genom att halva överskottet går till den verksamhet som Ronald McDonald’s Hus bedriver för svårt sjuka barn och deras familjer. Jag är därför glad att vi kristdemokrater kan vara med och supporta och jag är speciellt glad att vårt landstingsråd Ella Bohlin som ansvarar för barn- och äldresjukvården i Stockholms län kunde vara med i år, kommenterar Karl Henriksson, Kristdemokraternas kommunalråd i Huddinge.

    Snabbast av de kristdemokratiska deltagarna var dock partiets 1:e vice ordförande och ekonomisk-politiske talesperson, riksdagsledamot Jakob Forssmed, som sprang 10 km på tiden 42.21 och därmed slutade på plats 100.

    (Foto: Mirjam Lindberg)