• Tranparken flyttas bakåt miljoner år

  Dinosaurieskelett i sanden och bakom några bambubuskar står lekskulpturer formade till ägg. Det är dags för Tranparken i Segeltorp att få ett nytt utseende och temat för upprustningen är förhistoria.
  – Parken kommer att fascinera både stora och små, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden.

  Som en del av det kristdemokratiska initiativet att rusta upp kommunens parker och lekplatser är det nu dags för Tranparken att renoveras. Bland annat kommer de nuvarande klätterställningarna att ersättas med nya, en boll- och lekplan att byggas och ett utegym och en picknickplats har efter samtal med boende i närområdet också planerats in. Men det förhistoriska temat är det som kommer att bli den största förändringen för parken.

  – När renoveringen är klar kommer barnen på olika platser i parken att kunna se spår från hur det var när dinosaurierna levde på jorden. Det känns väldigt roligt eftersom just dinosaurier ofta väcker en stor nyfikenhet bland barn, säger Karl Henriksson.

  I dag används Tranparken för olika syften eftersom den erbjuder en stor variation av aktiviteter. Det har kommunen valt att ta hänsyn till samt att parken ska fortsätta vara plats för alla åldrar. Upprustningen av parken kommer att kosta 6,5 miljoner kronor och planeras att bli klar nästa år.

  karlhenriksson

  Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden