• KD tar kommandot över vården från S

  Sverige står nu mittemellan två val. Det senaste valet som slutade med att två tidigare borgerliga partier valde att gå till vänsterblocket. Nästa val är vi kristdemokrater fast beslutna att ta makten från Socialdemokraterna tillsammans med Moderaterna och de som är villiga att stödja oss.

  Den nuvarande regeringen saknar den ledarskapsförmåga som Sverige så innerligt behöver för att fungera. Var finns ledarskapet när vårdköerna är all-time-high?

  Sverige hade rekordlånga vårdköer redan innan Corona. Tiotusentals operationer har sedan skjutits upp under krisen. Och nu blir inte ens hälften av alla operationer utförda i tid. Över 153 000 patienter har stått olagligt länge i vårdkö. Aldrig förr har så många väntat på vård.

  En av de viktigaste frågorna är att vi behöver förändra hur sjukvården är strukturerad i Sverige. Landstingen har sin bästa tid i backspegeln.

  Enligt en alldeles färsk undersökning från Aftonbladet och Demoskop håller KD precis på att ta över som bästa parti på sjukvård från Socialdemokraterna enligt väljarna. KD ökar i förtroende och Socialdemokraterna minskar kraftigt. Fattas bara annat.

  Regeringen duckar i vårdfrågorna. Vad är riksdagens ursäkt för att inte avsätta dem? Vad är makten värd om vanligt hederligt folk inte kan lita på Sverige?

  Bara en ny regering kan ge Sverige ett nytt ledarskap.

  Gå med i KD!
  KD.nu/blimedlem