• Christina Rosenquist

  Här kommer presentation av nästa kandidat! 💙
  Vem är du?
  Christina Rosenquist, 77 år, sedan drygt 12 år bosatt på Näset tillsammans med sambo och hund. Flyttade hit från Stockholms innerstad och har inte ångrat det en dag. Nu pensionär men har arbetat på advokatbyrå i nästan hela mitt yrkesliv. De sista åren som översättare av juridiska dokument, till och från engelska.
  Varför började du engagera dig politiskt?
  Jag började engagera mig politiskt först på äldre dar, främst på grund av stort samhällsintresse och även för att jag ville ha en inblick i hur den politiska världen fungerar. Efter fyra år som fritidspolitiker på Lidingö kan jag säga att här hos oss fungerar den alldeles utmärkt. Samarbetet inom majoriteten fungerar mycket bra vilket är nog så viktigt.
  Vem är din politiska förebild?
  Min politiska förebild är utan tvekan Ebba Busch. Henne har jag följt sedan hon var kommunalpolitiker i Uppsala och alltid beundrat hennes raka stil. Hon är en skicklig och slagfärdig debattör, något som verkligen imponerar på mig. Hon har även en pragmatisk syn på politiken och vågar sticka ut hakan.
  Vad gör du helst på fritiden?
  Fritiden ägnar jag till stor del åt promenader med hunden i Lidingös vackra natur. Naturen betyder oerhört mycket för mig och vi kan vara stolta över de rekreationsmöjligheter som erbjuds här. Barn och barnbarn tar också en del av min tid, känns som kärt besvär. Sedan har jag ju mitt största intresse, läsning. Jag läser i princip allt, har alltid gjort, och kommer alltid att göra så länge synen fungerar.
  Varför ska man rösta på dig/KD?
  Mitt politiska fokus är ordning och reda, vare sig det gäller skola, sjuk- eller äldrevård. Vi som bor på Lidingö ska känna oss trygga i vår vardag så en kvarterspolis står på önskelistan. Vi kristdemokrater värnar ju de mjuka värdena vilket inte hindrar att jag också värdesätter ordning och reda även vad gäller våra skattepengar. Det gäller att tänka sig för. I övrigt så vill jag och övriga i majoriteten att Lidingö behåller småskaligheten, tryggheten och den fantastiska naturen för lång tid framåt.