• Intervju | Carl-Johan Schiller

  Varje onsdag framöver kommer vi presentera våra kandidater till kommunfullmäktige. Först ut är vårt kommunalråd Carl-Johan Schiller 💙

  Vem är du?
  Mitt namn är Carl-Johan Schiller, 32 år gammal och Lidingöbo sedan födseln. Jag bor med min fru och våra barn på Bo gärde och har haft den stora förmånen att vara KD:s kommunalråd i snart åtta år. Innan dess pluggade jag på Försvarshögskolan.
  Varför började du engagera dig politiskt?
  Lidingö är en fantastisk plats att bo på men det finns mycket som kan bli ännu bättre. Bland annat borde Lidingös äldreomsorg vara bättre rustad när pandemin kom, vår miljö behöver vårdas bättre och barngrupperna i förskolan behöver bli mindre. Dessutom saknas det fortfarande hallar för föreningslivet. Det är några av skälen som får mig att vilja ägna mig åt kommunpolitik!
  Vem är din politiska förebild?
  I dessa oroliga tider behövs ledare som står fast vid sina värderingar och som vågar ta strid för rätt och fel. En sådan person var Margareth Thatcher. Hon var dessutom en av de första etablerade politikerna som lyfte klimatfrågan på den internationella arenan Vilket var oerhört viktigt.
  Vad gör du helst på fritiden?
  På fritiden tycker jag om att vara ute i naturen. Till exempel så paddlar jag med min kajak i Kyrkviken eller grillar korv med familjen i Grönstaskogen.
  Varför ska man rösta på dig/KD?
  Vill man rösta på ett parti som vill utveckla Lidingö försiktigt, satsa på äldreomsorgen och sjukvården och som har ett väl sammansvetsat team utan konflikter, då är KD det bästa alternativet!