đŸ’”Â VARJE ÅR STJÄLS DET FÖR NÄRA SJU MILJARDER I SVENSKA BUTIKER

    I hĂ€lften av dagligvarubutikerna utsĂ€tts personal för hot varje mĂ„nad. Och en tredjedel av butikerna har svĂ„rt att rekrytera personal pĂ„ grund av brottsligheten. MĂ„nga handlare – inte minst i utsatta omrĂ„den – vittnar om hur vissa yrkeskriminella systematiskt anvĂ€nder matvarubutiker som skafferier – och klĂ€dbutiker som garderober.

    Av den anledningen tyckte vi att det var angelĂ€get att bjuda in vĂ„r gruppledare i riksdagen och rĂ€ttspolitisk talesperson Andreas Carlson samt Kristdemokraterna i Östergötlands riksdagsledamot Magnus Oscarsson och besöka handlaren Willys i stadsdelen SkĂ€ggetorp för att fĂ„ en aktuell lĂ€gesrapport. Stort tack till butikschef Christina Eidborn Lönn som tog emot oss och delade med sig av sina tankar.

    I nulÀget kan inte handlarna porta de som stjÀl och vandaliserar. Men med ett lagstadgat tilltrÀdesförbud skulle handlarna kunna freda sig frÄn de som stjÀl. I en byrÄlÄda pÄ Justitiedepartementet ligger en fÀrdig utredning om att införa en lag om tilltrÀdesförbud. Den Àr remitterad och klar. Och har sÄ varit i nÀrmare ett halvÄr. Vi Kristdemokrater undrar: varför agerar Regeringen inte?