• Vi söker en politisk sekreterare

  Kristdemokraterna ingår i styret för Linköping, kommunen där idéer blir verklighet. Vi söker nu en person som kan axla rollen som politisk sekreterare för Kristdemokraterna.

  Ditt uppdrag

  I uppdraget ingår att stödja Allians för Linköping i det gemensamma arbetet och samordna Kristdemokraternas arbete med övriga allianspartiers, samt att arbeta strategiskt med Kristdemokraternas politiska arbete i Linköpings kommun.

  Du ska stödja kommunalrådet och övriga ledamöter i partigruppen med att förbereda och bereda ärenden. Detta kan innefatta research och analys av faktaunderlag, omvärldsbevakning, hantera kallelser och bokningar samt att förbereda och genomföra kommunikationsaktiviteter.

  Du ska snabbt kunna skriva debattexter, insändare och pressreleaser när så krävs. Det är viktigt att du är bekväm med att arbeta med en rad olika kommunikationskanaler, såväl digitala som analoga, kunna hantera både text och bild samt analysera spridning och genomslag av kampanjer i sociala medier.

  Dina kvalifikationer

  Du bör ha relevant eftergymnasial utbildning, gärna på högskolenivå. Erfarenhet som politisk sekreterare är meriterande för tjänsten.

  Du bör ha egen politisk erfarenhet från Kristdemokraterna och ha grundläggande kunskap om hur de demokratiska systemen fungerar.

  Du behöver vara strukturerad och ha ett gott omdöme. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

  Övrigt

  Anställningsform: Visstidsanställning.
  Omfattning: Heltid 100%
  Löneform: Månadslön
  Tillträde snarast. Tillsättning sker löpande.

  Ansökan med CV och referenser skickas till johan.haggblom@kristdemokraterna.se.

  Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.