• Vitsippspriset har delats ut

    Vitsippspriset

    Kristdemokraterna i Linköping delar årligen ut Vitsippspriset för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i vår kommun oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. Med Vitsippspriset vill vi ge ett erkännande till någon enskild eller organisation som har uträttat något utöver det vanliga. Vitsippspriset har sin utgångspunkt från den fina vårblomman vitsippan som också är symbolen för Kristdemokraterna.

    Genom ett kontinuerligt och starkt engagemang för Ukraina och de medmänniskor som tagit sin tillflykt till Östergötland, har årets prismottagare i praktisk handling visat prov på medmänsklighet och omtanke. I nätverket och bland medlemmarna arrangeras manifestationer i solidaritet med Ukraina, mötesplatser för social samvaro och språkträning, stöd i kontakten med myndigheter samt insatser för att möta ukrainska flyktingars olika behov under vistelsen och acklimatiseringen i Sverige. Årets Vitsippspris tilldelas Ukrainska Föreningen Östergötland. Priset delades ut idag under en pressträff i Stadshuset.

    Foto: Mikael Joumé (KD), ordförande i partiavdelningens styrelse, Maryna Kulikova Karlsson, vice-ordförande Ukrainska Föreningen Östergötland, Pavlo Melnyk, ordförande Ukrainska Föreningen Östergötland, Liselotte Fager (KD), gruppledare.