• Linden – Söderhamns första Trygghetsboende

  Nya Trygghetsboendet Linden

  Igår fredag den 28 oktober invigdes Lindens Trygghetsboende med pompa och ståt. Där finns nu 24 inflyttningsklara lägenheter, matsal och relaxavdelning med gym. Det är ett modernt och väldigt hemtrevligt bygge, men vägen hit har varit allt annat än en solskenshistoria. Vår gruppledare Anders Ramstrand berättar:

  ”På ett av mina allra första arbetsmöten som ordförande för Omvårdnadsnämnden med förvaltningen lade man fram ett färdigt förslag: ”Lägg ner servicehusboendet Linden!”.

  Jag själv ville dock vara trygg med att det var ett klokt beslut. Jag var flera gånger på Linden, träffade enhetschefer, personal, gick runt i husen – helt själv – och funderade. Det jag såg var tyvärr alltför ofta personer med demenssjukdom som inte hade ett bra boende. Så ja, vi behövde verkligen stänga servicehusboendet Linden.

  På ett informationsmöte i Marma var det säkert 100 personer som var (milt sagt) förgrymmade över beslutet. Det skrevs protestlistor och inläggen på mina sociala medier fylldes av elakheter och hat. Jag och hela ON Alliansen idiotförklarades. Jag anklagades för mycket, men var trots det trygg i beslutet. Stort TACK alla i hela Alliansen som stod upp för ett bra beslut!

  Nu kommer Linden, som Trygghetsboende att bli en pärla för hela kommunen. Det är dock inte tid att luta sig tillbaka och vara ”nöjd”. Vi behöver fortsätta bygga om kommunens boenden. Vi har fortfarande fel balans mellan utbud och behov. Fler jobbiga beslut måste tas. Många kommer säkert bli förgrymmade…

  Som politiker för äldreomsorg är det just omsorgen om de med behov som MÅSTE komma först.
  Det var min övertygelse med Linden och kommer så fortsätta att vara.”
  Anders Ramstrand - Ordförande Omvårdnadsnämnden

  Vi i Kristdemokraterna i Söderhamn är väldigt stolta och tacksamma för att Anders stod emot när det blåste som hårdast. Sådana människor behöver vi många av, både i Söderhamn och i Sverige. Alla beslut är inte självklara. De är inte alltid bekväma. Ibland kan det vara svårt att förstå dem, särskilt om man inte har helhetsbilden. Som invånare kan man vara trygg i att vi i Kristdemokraterna alltid verkar för kommunen och dess invånares bästa – även om det ibland kan vara svårt att förstå vid första anblick.

  Tillsammans med Allians för Söderhamn ska vi fortsätta att utveckla Söderhamn så att det är en äldrevänlig kommun där människor kan åldras med valfrihet, trygghet och värdighet.