• Med rötter i partiets barndom

  Hon är en av våra nyaste medlemmar i Värmdö, men hon är ingalunda ny i partiet, och hennes farfar var en av grundarna 1964. Möt Madeleine Stjernström, plats 4 på vår lista till kommunfullmäktigevalet den 9 september.

   

  Berätta lite om dig själv, vem är du?

  -Jag är en glad och positiv person. Jag är mycket intresserad av att åka till och upptäcka nya platser, träffa nya människor och lära mig nya saker. Är organisatör ut i fingerspetsarna och älskar att vara spindeln i nätet. Är den som alltid ordnar med planeringen och aktiviteter i min vänskapskrets vilket jag älskar. Är en prestigelös person som värnar om de som har det lite sämre.

  Hur länge har du varit medlem i Kristdemokraterna?

  -Jag blev medlem i Kristdemokraterna och KDU 2006, var då 16 år. Började engagera mig i KDU Stockholm stad och var bland annat vice ordförande för distriktet. När jag skulle fylla 19 år flyttade jag till Jönköping för att plugga och började där jobba som ombudsman för KDU. Jobbade som ombudsman i 1,5 år parallellt med studierna. När jag sedan flyttade hem till Stockholm igen 2012 började jag engagera mig mer i Kristdemokraterna.

  Varför blev det Kristdemokraterna?

  -Hela min familj är engagerad i Kristdemokraterna. Min farfar var med och bildade partiet 1964. Sedan började även min pappa engagera sig. Har därmed varit med på olika partiaktiviteter och årsmöten ända sedan jag föddes. När jag själv sedan blev äldre var det naturligt för mig att engagera mig politiskt och Kristdemokraterna låg då varmt om hjärtat.

  Du är inte född i Värmdö, va?

  -Det stämmer. Är född och uppvuxen i Västerort närmare bestämt i Spånga.

  Vad gör du helst när du kopplar av?

  -Jag umgås gärna med familj och vänner.

  Har du några speciella politiska frågor du brinner för?

  -Ja, de frågor som jag brinner extra mycket för inom politiken är frågor som rör de mest utsatta i vårt samhälle och runt om i världen.

  Om du vore statsminister för en dag, vad vore det första beslutet du skulle fatta då?

  -Jag skulle ändra reglerna gällande LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Den senaste tidens inskränkningar inom stödet till personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga är alarmerande.

  Vad tycker du är bäst med Värmdö?

  -Närheten till havet och den underbara naturen.

  Sämst?

  –       Hmm svårt. Har svårt att komma på någonting som jag tycker är dåligt men skulle önska fler cykelvägar.

  Frågor till Madeleine Stjernström

  Namn: Madeleine Stjernström

  Ålder: 28 år

  Bor: Stavsnäs

  Familj: Man och son på drygt 1 år

  Intressen: Gillar att vara ute i naturen och promenera, träffa familj och vänner, träna. Bjuder gärna hem folk på middagar. Gillar även musik och har sjungit i kör i många år men är inte med i någon just nu.

  Yrke: Kommunikatör på Svenska Röda Korset

  Bakgrund: Har pluggat på Högskolan i Jönköping och tagit en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap med inrikting organisationskommunikation. Sista terminen på utbildningen pluggade jag i USA närmare bestämt i Wilmington i North Carolina. Innan jag började på Svenska Röda Korset jobbade jag på Posten med postens digitala tjänster och support och marknadsföring av dessa.

  Aktuell som : nummer 4 på Kristdemokraterna Värmdös kommunlista

  3 snabba

  Vatten                                 Vin

  Fixa i trädgården              Slappa i hängmattan

  Kent                                    Beethoven