• Möt våra kandidater: Per-Olof Fransson

  Från och med nu och framöver kommer vi att presentera våra toppkandidater i valet till kommunfullmäktige. Vi börjar med nummer sex på listan, Per-Olof Fransson. Per-Olof, eller PO som han kallas, är partiets ”byggare”, en gång i tiden var han med och byggde Vasamuseet. När han inte ägnar sig åt politik är det golf och köra runt med husbilen som gäller.

  Vem är Per-Olof Fransson?

  -Jag är 77 år, uppvuxen i Aspudden. Jag flyttade till Ingarö 1972 där jag och min familj varit bosatta sedan dess. Min utbildning som ingenjör har jag haft stor nytta av under mitt arbetsliv
  bland annat som projektledare och inköpare i byggbranschen. Numera är jag pensionär med uppdrag inom politiken och föreningslivet.

  Varför engagerade du dig politiskt?

  -Jag engagerade mig politiskt för att få en möjlighet att påverka utvecklingen i vår kommun. Särskilt har jag intresserat mig för de tekniska frågorna. Kristdemokraterna var det parti i Värmdö som passade mig bäst 2002 då jag engagerade mig. Jag hade innan dess inte varit särskilt politiskt intresserad. Mitt engagemang togs emot med öppna armar. Det fanns ett behov av en medlem med intresse för bygg- teknik- och planfrågor och jag fick snabbt plats i byggnadsnämnden.

  Vad gör du helst på fritiden?

  -På fritiden spelar jag gärna golf, umgås med vänner och reser runt med husbilen.

  Vem är din politiska förebild?

  -Jag nämner gärna Alf Svensson som min politiska förebild, Alf uppfattade jag som en rejäl och rakryggad politiker.

  Varför ska man rösta på dig/KD?

  -En röst på mig innebär att jag och mitt parti får möjlighet att påverka utvecklingen i kommunen i enlighet med vårt valprogram. Jag kommer att kämpa för att underlätta för medborgarna om jag får förtroendet.