• Stort tack

    Jag vill rikta ett stort tack till alla er som röstade på Kristdemokraterna i valet och särskilt för det stora stöd som jag fick i regionvalet. 1 464 kryss vilket i andel blev 8,81% innebär att jag var den mest kryssade kristdemokraten i Västra Götaland. Ett stort tack för detta starka stöd.

    Under de senaste mandatperioderna har Västra Götalandsregionen letts av GrönBlå Samverkan bestående av M, C, KD, L och MP. Direkt när valresultatet var klart så aviserade MP att de ”byter sida”. Ingenting är klart ännu men mycket tyder på att det blir en minoritetsledning bestående av S, V och MP i regionen. Det innebär att Kristdemokraterna går i opposition.

    Jag har under hela mitt verksamma politiska liv varit engagerad inom kulturpolitiken och de senaste åtta åren varit ordförande för Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen. Jag hade så gärna fortsatt med det uppdraget, men nu blir det inte så.

    Jag brukar säga att ”ingenting är klart förrän allt är klart”, men det mesta tyder på att KD blir ett oppositionsparti i Västra Götaland under den kommande mandatperioden.