• KRISTDEMOKRATISKT ANSVAR FÖR SVERIGE OCH VÅRDEN!

  Under förmiddagen presenterade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och ekonomiska politiska talesperson Jacob Forssmed Kristdemokraternas vårbudgetmotion. Här finns en rad satsningar som kan göra skillnad för Sverige – inte minst inom vården.

  Kristdemokraterna i Region Skåne gläds av budgetmotionen. De tydliga satsningarna för att ge återhämtning till vårdpersonalen är beundransvärda.

  – Det är enastående satsningar som Ebba och Jacob presenterar. Återhämtningsprocessen för personalen kan likställas med hur vi återhämtar oss efter krig, säger Kristdemokraternas gruppledare och regionråd Per Einarsson. Det är viktigt att all personal får den vila de förtjänar innan de påbörjar det oerhört svåra men viktiga arbetet att tackla den uppskjutna vården.

  I vårmotionen finns det även fokus på hur företag ska kunna återhämta sig från pandemin. De företag som har lånat ut kvalificerad vårdpersonal ska kompenseras. Exempelvis genom att den arbetsgivare som lånar ut personal blir ersatt av staten för 120 procent av den minskade arbetstiden.

  – Det handlar om att ta ansvar för Sverige, precis som vi Kristdemokrater tillsammans med Alliansen har tagit ansvar för region Skåne säger regionrådet Anders Lundström. Kristdemokraternas förslag är tydliga satsningar som belönar de som slitit hårdast och påverkats mest under pandemin.

   

  Per Einarsson (KD)

  Gruppledare och Regionråd

  Telefon: 0725-28 84 17

  Anders Lundström (KD)

  Regionråd och ordförande för Helsingborgs Lasarett

  Telefon: 0739-624440