• Maria Berglund ny ordförande för KD i Skåne

  Bjuvspolitikern Maria Berglund ska leda Skånes kristdemokrater inför valrörelsen 2022. Hon valdes till distriktsordförande på partiets årsmöte.

  Bjuvsbon och lokalpolitikern Maria Berglund har sedan två år tillbaka varit förste vice ordförande för Kristdemokraterna Skånes partidistrikt. Nu har de röstat fram henne som ny ordförande och efterträdare till Alexander Harrison.
  – Den första uppgiften är att leda distriktet genom en valrörelse och för det krävs det att man har starka lokalavdelningar. Det är viktigt att människor vet vad vi står för och vilken politik vi driver, säger Maria Berglund.
  I distriktet möts politiker verksamma i kommuner, region och riksdag.
  – Man blir en kanal att driva den politik vi beslutar om.
  Maria Berglund bor i Billesholm och arbetar som pastor inom samfundet Equmeniakyrkan, för närvarande på häktet i Helsingborg inom ramen för det kyrkliga samarbetet Hela människan.
  i Bjuvspolitiken är hon en av flera KD-politiker med efternamnet Berglund. Partiets förstanamn Urban Berglund är hennes tidigare svärfar. I Bjuv är hon ledamot i vård- och omsorgsnämnden och ersättare i fullmäktige. Sedan 2019 är Maria Berglund ordförande för sjukhusstyrelsen i Ängelholm och har en plats i regionfullmäktige. Vård och omsorg är de frågor hon främst är intresserad av.
  – Det är de frågor jag arbetar mest med. I regionen är jag engagerad i sjukvårdsfrågorna, säger Maria Berglund.