• Allt kan hända…

  Igår kom sabotaget…

  SD lanserade en av KD:s högre tjänstemäns byte av parti. Tre dagar före valet blir han SD. Noga vald tidpunkt. Det satte käppar i hjulet för partiets toppkandidater. Tillhands för att svara på frågor om partibytet i stället för att kampanja och träffa väljare. Illa, jag mår illa…

  Vi bor i ett fritt land! Vem som helst kan göra vad som helst och när som helst så länge det inte är kriminellt. Moraliskt förkastligt får man leva med.

  Idag är en...

 • Gävle avgör valet?

  I kväll är det inte Gefle IF som förlorar på Gavlevallen. Det är valet direktsänt i TV 4 med alla partiledarna på plats. Förmodligen avgörande eftersom läget är så jämnt mellan blocken. Tillräckligt många har ännu inte bestämt sig även om många redan har förtidsrustat. Känslan jag fått i valstugan är att många i sin osäkerhet om rätt val av parti vill få det gjort! Ungefär som en kalldusch.

  Kanske är liknelsen inte så dum. Efter valt blir det varmare eller…

  I sin iver att ...

 • Man kan inte vinna alla!

  Igår i valstugan mötte jag först en kvinna som citerade Ebbas beskrivning att ”man måste inte vara kristen för att rösta på KD”. Hon gillade Ebba och våra idéer men kunde inte förstå varför vi måste ha ordet krist i namnet. Jag förklarade och hon förstod men var fast i tanken. Hon ville men kunde inte! Jag vet inte hur hon slutligen gör men hon försökte verkligen. En stund senare kom en man som sa att tar ni bort ordet krist i namnet är det kört. Då får ni inte min röst!

  Nå...

 • Inget konto ingen mat

  Knepigt är det att sitta i valstugan, men nyttigt. Igår kom en man 60+ fram. Från Bulgarien, fd publisher, pratade ryska, hade fått svenskt medborgarskap och personnummer och adress.

  Han har pension men bankerna vägrar ge honom bankkonto??? Det finns därför ingenstans att skicka pengarna. Därför får han och frun svälta.

  Igår kom han fram till KD stugan och jag såg honom dagen innan vara framme hos moderaterna utan hjälp. Han var förtvivlad och jag förstod honom dåligt på grund a...

 • Fem bygglov i Lunda!

  Jag välkomnar Bygg och Miljönämndens beslut att bevilja fem nya bygglov i Lunda/Håbo Tibble.

  Det stämmer helt med den fördjupade översiktsplan för landsbygden som påbörjades under förra mandatperioden och färdigställdes under innevarande.

  Lunda utpekades som ett utredningsområde vilket innebär att området i allra högsta grad anses lämpligt för bebyggelse. Bra kollektivtrafik och bra standard på vägar. Att VA frågan kan lösas med enskilda lösningar eller i grupp om flera fastighe...

 • Grandios självbild delas av allt för många

  Man brukar diagnosticera en ”Grandios självbild” som något avvikande och ofta sjukt. Jag kan därför inte låta bli att kommentera den bild av det politiska inflytandet som vilar på samma falska grund. På stenåldern hade socialdemokraterna egen majoritet och ofta var högerpartiet (moderaterna) största oppositionsparti. Så är det inte idag och har inte varit på länge. Ändå är det både från medias håll, SKL, PRO och partierna själva som om verkligheten och kartan inte stämmer överens ...

 • Minskade barngrupper

  Sommarsemestrarna går mot sitt slut. För många föräldrar innebär det tyvärr en klump av oro i magen. Trots många fagra löften om mindre barngrupper i våra förskolor kvarstår problemen. Särskilt allvarligt är det för de allra minsta barnen som riskerar att drabbas av en stress som leder till koncentrations- och inlärningssvårigheter.

   

  Enligt Skolverket består varje småbarnsgrupp (1-3 år) i förskolan i genomsnitt av 12 barn. För 4-5-åringar är den genomsnittliga gruppstorlek...

 • Du ska kunna lita på Sverige

 • Hoten mot skolan!

  En panikåtgärd tros ligga bakom socialdemokratiska ministrars utspel att stoppa ”Välfärdsföretag”. De låga opinionssiffrorna för Sveriges största parti anses bero på fel debatt och nyhetsämnen. Den svenska välfärden är paradgrenen men utanför mediafokus. Därmed är alla medel tillåtna. Under mer än tjugofem år har friskolor blommat i landet med olika profileringar och erkänt goda resultat. Att det i många kommuner finns ett brett utbud av friskolor och mycket gott samarbete mellan de kommunala...

 • (S) har fått hybris!

  Nu ställer jag mig frågan: Är det det låga väljarstödet som fått (S) att i panik söka konfliktfrågor och nu hamnat i vänsterdiket med frågan om friskolornas existensberättigande?

  Förlorare är alla elever som har valt och framförallt de som vill kunna välja skolgång i någon annan skola än den kommunen beslutar. Som regel kommunalt driven och ligger närmast bostaden.

  Det är att skruva tiden tillbaka till åttiotalet! Den valfrihet som vunnits och har flera årtionden av goda jämföre...