• 50% lägre båtplatsavgift

  Detta är nu snart genomfört!  Det är redan lägre båtplatsavgifter i Oxelösunds kommun, och vi går vidare mot en fullbelagd, toppmodern Gästhamn som ger turisminkomster. Detta gör vi genom att samarbeta med Oxelösunds olika båtägarföreningar och alla framstående båt- och turismföretag i regionen.

  Därför kan vi ge dig 50% lägre båtplatsavgift

  KD tycker att Kuststadens egna båtägare ska slippa finansiera gästhamnen med sina båtplatsavgifter. När S styrde var båtplatsavgifterna onödigt höga, för att kommunen tog överskottet till gästhamnens förluster, vilket i princip var olagligt. Men nu är det äntligen slut med det. Nästa steg är att modernisera Gästhamnen, så den blir populär och fullbelagd och ger turisminkomster. Varför inte en laddstation för elbåtar i Oxelösunds Gästhamn? Nu när vi har en prisbelönt elbåtsfabrik i Nyköping!

  Oxelösund borde älska sina båtägare

  Idag ser du fortfarande båtar i Oxelösund som ligger på villatomter istället för vid en brygga. Även sommartid. Båtägaren kör alltså hellre ner båten till vattnet för varje båttur, än att betala båtplatsavgiften. Ska vi ha det så? Det är ju pinsamt för Oxelösund, och ger urdålig reklam för vår fina skärgårdskommun. Nej, en förändring måste till!  Båtlivet och skärgården betyder massor för Oxelösunds attraktionskraft. Vi är en Kuststad och borde självklart underlätta för våra egna båtägare, så att de är nöjda. Laddstationer för elbåtar, och andra framtidssatsningar ihop med båtbranschen i vår region, kan hjälpa oss att locka hit nya invånare, företag och investerare.

  Bild som visar fyra ankommande segelbåtar. Blå himmel och skärgård i bakgrunden. Texten i bilden handlar om lägre båtavgifter och en populär gästhamn i Oxelösund.

  Fullbelagd Gästhamn! Och samtidigt halverade båtplatsavgifter för Oxelösunds egna båtägare! Jadå. Båda dessa mål går att nå.